Samen sterk en fit

0641476320 Laan van Zuidbroek 25 Mon - Sat 8.00 - 18.00,
Follow Us
Image Alt

Shape tips voor de zomer ’22

Zomer tips fit

Shape tips voor de zomer ’22

De zomer komt dichterbij en hierbij geven wij jullie graag wat tips om op tijd in shape te komen.
b

1. Focus op het proces
Leg de focus niet op die platte buik of strakke bovenarm, maar juist op de dingen die je kunt doen om fitter te worden. Focus je op het minder snoepen, het bezoeken van de sportschool of het eten van meer groenten. Goede resultaten? Die volgen dan vanzelf.

2. Accepteer dat het niet snel gaat
Wanneer je werkt aan een gezonde levensstijl – zoals regelmatig sporten en gezond eten – moet je accepteren dat je vaak niet snel een resultaat merkt. Alleen door een crashdieet vliegen de kilo’s er binnen een mum van tijd af, maar dit is geen gezonde manier.

3. Zoek uit wat jij leuk vindt

Word jij enorm chagrijnig van de sportschool? Heb jij een bloedhekel aan hardlopen? Doe dit dan ook gewoon niet. Kies een vorm van beweging die je wél leuk vindt, zodat je meer plezier krijgt in het sporten. Geloof ons: je gaat het hierdoor langer volhouden.

4. Vermijd verveling
Elke keer diezelfde sportroutine of hetzelfde hardlooprondje? Geen wonder dat jij je verveelt. Wissel je workouts eens af, zodat die verveling minder snel toeslaat. Deze verveling geldt niet alleen voor het sporten, maar ook je maaltijdkeuze speelt een rol. Het internet staal vol met gezonde recepten die je allemaal nog kunt uitproberen.

5. Ga aan de wandel
Wandelen, wandelen en nog eens wandelen. Volgens fitnessexperts kun je dit niet vaak genoeg doen. Kun je de moed om te sporten even niet bij elkaar rapen? Heb je niet veel energie, omdat je bijvoorbeeld slecht hebt geslapen? Ga dan een lekker stuk wandelen. Het maakt je hoofd leeg en je lichaam is alsnog in beweging.
j

 

6. Zoek een buddy
Sporten met een vriend(in) is niet alleen gezelliger, het zorgt er ook voor dat je sneller gaat. Je hebt dit immers afgesproken, dus er zit niets anders meer op. Bovendien kunnen jullie elkaar stimuleren om nét dat beetje extra te geven tijdens een workout.

7. Doe niet teveel in één keer
Ben jij van plan je levensstijl drastisch te veranderen? Doe dan niet te gek. Begin bijvoorbeeld met het aanpassen van je ongezonde ontbijt, het skippen van suiker in de koffie of met de auto naar het werk rijden. Houd je dit vol? Pas dan vervolgens weer een aantal dingen aan.

8. Je bent wat je eet
Niet alleen het sporten, ook de dingen die je eet zijn van belang om in shape te komen. Onder het motto ‘je bent wat je eet’ leven fitnessexperts hun leven. Volgens de fitnessgoeroes is het heel simpel: wanneer je sport, maar niet gezond eet, kun je niet verwachten dat je veranderingen in je lichaam zult zien.

9. Elke beweging telt
Heb je een slechte dag en wil geen enkele oefening in de sportschool slagen? Red je het niet om naar de sportschool te gaan, dus doe je een kleine workout thuis? Wees dan niet chagrijnig of boos op jezelf. Volgens fitnessexperts geldt elke beweging – dus ook die workout van 15 minuten.

10. Vier de kleine overwinningen
Werk jij keihard voor een sixpack of gespierde armen? Dan ben je vaak wel even bezig. Met een doel als dit is natuurlijk niets mis, maar ligt soms wel enorm ver in de toekomst. Probeer kleinere doelen te stellen, zodat je vaker het gevoel van overwinning ervaart. Bijvoorbeeld het doen van tien push-ups, tien squats met een bepaald aantal kilo’s of dat ene rondje binnen 20 minuten rennen. Wees trots op jezelf!

ADD COMMENT